Acupunctura si efectele sale

In contextul actual tot mai multi specialisti considera ca medicina alopata contemporana a atins apogeul dezvotarii sale, tratamentul medicamentos fiind folosit cu succes in rezolvarea multiplelor probleme medicale. 
 
Tratamentele recuperatorii ce folosesc diferiti factori fizici reduc sau indeparteaza suferinta produsa de boala, insa omul se afla in continuare in lupta cu durerea, boala si moartea. Cu toate ca mijloacele folosite sunt din ce in ce mai sofisticate si mai scumpe, omul nu iese intotdeauna invingator in aceasta lupta, astfel ca medicii trebuie sa aiba deschidere si catre alte mijloace terapeutice, nu atat de sofisticate, dar care si-au dovedit eficacitatea.
Pe langa mijloacele de investigare clinica, paraclinica si tratamente alopate este bine sa apelam si la mijloace terapeutice complementare care sunt eficiente in tratamentul diferitelor boli. 
 
In clinica de medicina integrativa QI  lucreaza o echipa multidisciplinara formata din medici de diferite specialitati, psihologi, kinetoterapeuti, care imbina tratamentele alopate cu cele ale  medicinei alternative.  Si nu numai  atat, incercam sa implementam metode moderne de tratament cu laser, cu aparate electroterapice, in tratamentele traditionale folosite in medicina orientala ( acupunctura ).
Deasemenea, diversificam practica acupuncturii traditionale prin folosirea altor microsisteme cum sunt: stimularea punctelor energetice din palme, de pe scalp, auriculare si prin alti stimuli (electrici, mecanici, luminosi). Imbinam tratamentele locale (electroterapie, ultrasunete, laser) cu stimularea punctelor de acupunctura la distanta.
Prin aceste metode ne adresam unei game foarte variate de suferinte, pornind de la sindroamele dureroase de diverse etiologii inflamatorii, care sunt cele mai frecvente, mergand la afectiuni ale organelor interne (cardio-vascular, digestiv, respirator, urinar), pana la simptomatologia determinata de stres cum ar fi : insomnia, frigiditatea, impotenta, depresia, etc.
Iata cum medicina complementara si alternativa poate oferi solutii viabile la problemele medicale tot mai numeroase ale pacientilor.
 
 
Dr. Barbulescu Cristian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *