Medicina naturista

Medicina naturista

Ce este medicina naturista?
Medicina naturista este practica cu succes de specialistii ClinicaQi.

Medicina naturista este un sinonim la medicina naturala sinonim preluat “din popor”.

Fie ca se spune, se cheama Medicina Naturala sau Medicina Naturista conteaza ca aceasta medicina a viitorului (prin produse si metode, proceduri, tratamente naturale sau naturiste) sa ne ajute sa avem un stil de viata sanatos si o viata fericita pentru noi, familia noastra si pentru orice om.

Medicina naturista cuprinde un ansamblu de practici medicale care folosesc in mod memijlocit remedii provenite direct din natura, indeosebi: structuri fizice, radiatii, energie si psihicul uman. Medicina naturista inglobeaza categorii cum sunt: fitoterapia (terapia cu ceaiuri, terapia cu plante aromate – aromoterapia, terapia cu uleiuri – oleoterapia, terapia cu muguri de plante – gemoterapia s.a.), apiterapia, mineraloterapia (argiloterapia, terapia cu cenusa vegetala, terapia cu carbune vegetal s.a.), terapia cu insecte – entomoterapia, terapia cu lipitori – hirudoterapia, zooterapia, terapia cu factori naturali (balneoterapia, talasoterapia, helioterapia, hidroterapias.a.), dietoterapia (oligoterapia, dieta cu suplimente nutritive, alimentatia macrobiotica, alimentatia vegetariana, posturile s.a.), terapia radianta (radioterapia, magnetoterapia, cristaloterapia s.a.), terapia energetica (acupunctura, moxibustia, auriculoterapia, scalpoterapia, bioenergoterapia, terapia prin biorezonanta, cosmoenergoterapia s.a.) si psihoterapia (hipnoterapia, sacroterapia, sofrologia, biofeedback-ul, vizualizarea, meditatia s.a.).

De ce medicina naturista?
Mai actuala ca oricand, medicina naturista – cea la care apelam tot mai multi dintre noi in ultima vreme, ca alternativa la cea traditionala – isi defineste actiunea cercetand cauzele bolii si tratand fiinta umana ca entitate a trupului, spiritului si sufletului. Si, poate ca la fel de important, intr-o lume tot mai tehnicizata si mai trepidanta, in care se incearca depasirea oricarei maladii apeland la chimia pastilelor, tabletelor si a bulinelor, ea contribuie decisiv la o mai buna intelegere a propriului corp si la tratarea in cunostinta de cauza a bolilor.

Pentru ca utilizata corect, in cantitati si pe perioade bine determinate, plantele si produsele apicole sunt lipsite de efecte secundare.

Pentru ca medicina naturista multe afectiuni pot fi vindecate, iar in bolile grave, completeaza actiunea medicamentelor alopate, ajutind la restabilirea mai rapida si eficienta a bolnavului.

Ce putem trata folosind extractele de plante si produsele apicole?

Atunci cind sunt folosite ca atare, o mare parte din plante si produse apicole(mierea, polen, laptisor de matca, pastura, apilarnil), pot fi considerate alimente, care regasite in obiceiurile noastre alimentare pot preveni aparitia anumitor boli.

Atunci cind extragem principiile active din plante, prin diferite tehnici fizice si chimice, acestea se transforma in medicamente.

Medicina naturista.