Remediile florale Bach

Terapia cu remedii florale este o terapie complementară, descoperită în 1930 de doctorul Edward Bach, talentat medic şi bacteriolog britanic (24 septembrie1886-27 noiembrie1936). Aceasta reprezintă o modalitate unică de vindecare, simplă, uşor de administrat, accesibilă, nedureroasă şi blândă, fără efecte adverse sau supradozaj, care poate fi administrată la orice vârstă şi care poate potenţa efectele curative ale tratamentelor alopate sau alternative.

 
Dr. Bach a ales această abordare holistică, punând accentul pe suflet, corp, minte şi emoţii, constatând că starea sufletească  poate avea efect direct asupra sănătăţii. Între emoţii şi boală există o relaţie de cauză-efect, astfel încât, boala fizică poate fi consecinţa, de cele mai multe ori, a unor dezechilibre psiho-emoţionale, prin afectarea sistemului imunitar şi a vitalităţii. Afecţiunile fizice reprezintă ultima formă de manifestare a unei dizarmonii interioare, a unei dezordini emoţionale profunde, care au apărut în urma unor experienţe negative sau a unor evenimente dramatice din viaţa noastră.
 
Schimbarea percepţiei şi a atitudinii faţă de propria persoană, faţă de cei din jur sau faţă de evenimentele mai puţin plăcute, duce la o armonie interioară, care, în final, dezvoltă sentimentul iubirii Divine.
 
Remediile acţionează asupra personalităţii, eliberându-ne mintea şi sufletul de manifestările negative ale acesteia, astfel încât să putem evolua emoţional şi să putem trece la un nivel spiritual superior. Scopul remediilor este acela de a readuce naturalul şi originalul, cu ajutorul cărora, putem progresa sub toate aspectele vieţii noastre. Evoluţia spirituală poate avea loc numai dacă reuşim să învăţăm din lecţiile de viaţă din experienţele cu care ne confruntăm.
 
Fiecare dintre remediile florale are propriile sale indicaţii clare, fiind selectate în funcţie de temperament şi de starea de spirit.
Cele 38 de remedii ale dr. Bach acţionează eficient în:
  •  Situaţii acute, urgente (atacuri de panică, fobii, şocuri)
  •  Dezechilibre emoţionale trecătoare sau emoţii adânc înrădăcinate (suferinţe psiho-emoţionale provocate de experienţe traumatizante)
  •  Vindecarea unor simptome fizice care reflectă un dezechilibru emoţional(vertij, parestezii, senzaţie de nod în gât, etc) sau în dezechilibre hormonale (sindrom premenstrual, sarcină ,menopauză)
  •  Stări emoţionale negative (anxietate, depresie, disperare, dezamăgire, lipsa încrederii, lipsa bucuriei de a trăi, nemulţumire, neacceptare, suspiciune, gelozie)
  •  Sindromul oboselii cronice
Prepararea remediilor florale se realizează la Bach Centre în Marea Britanie, în colaborare cu Nelson & Co, având ca ingrediente partea florală a plantei, apă de izvor şi lumina solară. Sub acţiunea catalizatoare a razelor de soare, florile transferă apei energia lor vitală şi calităţile vindecătoare.Din conţinutul filtrat, se obţine tinctura care este repartizată în sticluţe de 20 ml , din care se administrează zilnic 4 picături de minim 4 ori pe zi.
 
Fiecare caz în parte trebuie tratat ca atare; unele situaţii sunt abordate uşor, în timp ce altele sunt mult mai complexe şi, pentru a avea succes, necesită o perioadă de timp mai îndelungată. De aceea, este foarte important ca metoda de prescriere şi administrare a Dr. Bach să fie pe deplin înţeleasă şi acceptată.
 
Dr. Bach spunea: “Acţiunea acestor remedii este de a creşte vibraţiile noastre şi de a ne deschide canalele pentru a recepţiona Sinele Divin, de a umple natura noastră interioară cu acele virtuţi de care avem nevoie şi de a elimina din noi defectele care ne dăunează. Remediile sunt capabile să ne înalţe şi să ne aducă mai aproape de spiritul nostru, asemenea muzicii de calitate sau a oricărui lucru măreţ care ne inspiră, şi, totodată, să ne aducă pacea interioară şi să ne vindece suferinţele.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *