Homeopatia si copiii

Copiii sunt un dar al vietii si in acelasi timp o mare responsabilitate.
In anii de inceput ai vietii lor, ei isi formeaza prin noi, adultii din jurul lor, o imagine despre lumea in care au venit. Ei sunt convinsi ca tot ceea ce vad in familie este normal si cred tot ceea ce le spunem. De aceea, este important ca noi sa fim cat mai echilibrati din toate punctele de vedere pentru a le crea o imagine cat mai corecta, cat mai pozitiva despre lume si viata, pentru a le pune in valoare darurile cu care au venit si pentru a-i ajuta sa-si depaseasca slabiciunile.
 
Am fost intrebata cand se poate incepe tratamentul homeopat al unui copil. Raspunsul este: chiar inainte de conceptie! Dezvoltarea noii fiinte este influentata de o serie de factori care tin de starea celor doi parteneri pe cale de a deveni parinti, dar si de factori ce intervin in momentul conceptiei, pe parcursul sarcinii, la nasterii si al vietii extrauterine. Homeopatia este un instrument minunat de reechilibrare (energetica si in consecinta metabolica, endocrina, emotionala, mentala etc), care intervine benefic in toate aceste etape ale cresterii si dezvoltarii unei fiinte. 
 
Starea emotionala si fizica a parintilor in momentul conceptiei constituie un factor foarte important. Ideal ar fi ca in momentul in care concepem sa fim cat mai echilibrati – atat fizic, cat si mental si emotional. Experienta a demonstrat ca traumele nerezolvate ale parintilor se pot transmite urmasilor. La fel si o serie de informatii “distorsionate” ce se transmit din generatie in generatie si care predispun la anumite boli si comportamente. Homeopatia poate inlatura aceste tare cu care s-ar putea naste copilul.
 
Starea mamei in perioada de sarcina este, de asemenea, foarte importanta. In ceea ce priveste starea ei fizica, se stie ca in aceasta perioada o serie de boli apar mai des (infectii urinare, candidoze etc). Marea majoritate a medicamentelor alopate (chimice) sunt contraindicate in perioada de sarcina. Homeopatia este una dintre putinele metode de tratament care nu are contraindicatii in sarcina, ba este chiar recomandata, pentru a echilibra intreg organismul viitoarei mamici si a-i crea bebelusului un mediu armonios in care sa se dezvolte. Referitor la starea mental-emotionala a gravidei, se stie ca toate stresurile pe care le are mama, tot ceea simte si gandeste ea influenteaza bebelusul. Sunt viitoare mamici care in timpul sarcinii au un soc emotional puternic, o mare suferinta sau o sperietura serioasa de exemplu, iar dupa nastere, problemele copiilor (care pot fi diferite, incepand de la raceli repetate, pana la tulburari de dezvoltare, de somn sau apetit) se rezolva cu remedii care la adulti trateaza de obicei socul emotional, suferinta sau, respectiv, teama. 
 
Uneori insasi nasterea (mai ales prin cezariana) reprezinta un stres pentru copil – si sunt multe cazurile in care bebelusii au tulburari mari de somn in primul an de viata, nu suporta intunericul, plang daca sunt lasati singuri si se trezesc din somn tipand speriati, ca si cum ar fi avut un cosmar. Problema este rezolvata de unul dintre remediile care au ca si caracteristica teama de moarte (pe care, desigur, micutul nu o poate exprima verbal, dar care este descrisa de adultii care au aceleasi manifestari). 
 
Cresterea si dezvoltarea ulterioara a copilului este importanta, iar homeopatia constituie un ajutor pretios pentru parinti, dispunand de remedii pentru toate problemele ce pot apare in aceasta perioada – legate de dentitie, pofta de mancare, imunitate, dezvoltare neuro-motorie etc…. Fiind mai putin incarcati de toxine si de emotii negative decat noi, copiii raspund mult mai bine la tratamentul homeopat, problemele lor rezolvandu-se mult mai repede decat cele ale adultilor. Astfel, ei au un start mult mai bun in viata, cresc sanatosi si vigurosi, asa cum ni-i dorim. Desigur, sunt situatii in care se recurge si la medicamentele chimice, dar acest lucru se intampla destul de rar si numai dupa ce au fost epuizate toate alternativele naturale.
 
Desigur, toti dorim pentru copiii nostri tot ce e mai bun. Vrem sa ii aparam de tot ce i-ar putea rani. Trebuie sa avem pemanent in vedere ca ei raspund prin boala la stres – separarea de mama atunci cand aceasta trebuie sa revina la serviciu, intrarea in colectivitate, nasterea unui fratior, conflictele ce pot exista in familie, dar si o sperietura puternica, un accident… etc… 
 
Daca micutul a inceput sa se comporte diferit, sa devina agitat, agresiv sau sa aiba cosmaruri, de exemplu, trebuie sa ne gandim ca are o problema si sa luam masuri, chiar daca nu stim exact ce anume a declansat schimbarea respectiva. In acest caz homeopatia este de mare ajutor, deoarece ea poate stabili un tratament pornind doar de la manifestarile copilului, fara a fi nevoie sa stim exact ce s-a intamplat. Simptomele si semnele pe care le prezinta micutul sunt “cuvintele” prin care organismul sau isi exprima dezechilibrul. Medicul homeopat “asculta” si ii prescrie copilului remediul care sustine mecanismele de vindecare si care poate restabili echilibrul in cateva zile, readucand linistea copilului si a intregii familii. 
 
Copiii au o abilitate deosebita de a detecta orice incoerenta intre manifestarile noastre si ceea ce simtim cu adevarat. Au un “radar” care detecteaza orice tensiune, orice conflict, orice dizarmonie din jurul lor, la care ei raspund prin agitatie sau chiar prin boala. Nu realizam ce greutate enorma au cuvintele si gesturile noastre in fata copiilor. Mult din comportamentul lor de mai tarziu, din dificultatile si esecurile lor pe diverse planuri isi au radacinile in copilarie… De aceea, in foarte multe cazuri, tratamentul cel mai bun pentru copil este… medicamentul homeopat pe care il ia parintele lui. Parintii isi rezolva propriile probleme de sanatate si ii ofera si copilului un climat armonios in care sa cresca si sa se dezvolte.
 
In concluzie, homeopatia, aceasta metoda alternativa de tratament, naturala si fara nici un fel de efecte secundare, poate ajuta la rezolvarea problemelor celor mici in toate etapele de dezvoltare. Ea sustine efortul natural al organismului de a se reechilibra, de a se vindeca si poate opera schimbari profunde, atat la nivel fizic, cat si mental-emotional. Ca urmare, copiii nostri cresc sanatosi, puternici si echilibrati si au mult mai multe sanse sa devina adulti impliniti, care depasesc cu usurinta orice obstacole si trec prin viata cu bucurie…
 
Dr. Mihaela Georgia Cîmpian
medic homeopat
www.homeo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *