Homeomezoterapia

Despre homeomezoterapie

Homeomezoterapia este o combinatie intre homeopatie, acupunctura si mezoterapie clasica si consta in injectarea unor doze de produse homeopate in punctele de acupunctura, periarticular, in punctele dureroase.
 
Aceste produse au o actiune specifica asupra tesuturilor si organelor tinta…
Metoda GUNA – terapia reglarii fiziologice este o metoda de tratament inovatorie, bazata pe ani de studii clinice si de laborator.
 
Productible homeopate complexe GUNA au in compozitia sa remedii homeopate clasice, extracte de sesuturi specifice,produsi intermediari ai ciclului Krebs, hormoni, neuropeptide, neurotransmititori, factori de crestere, citokine – factori care controleaza functia sistemului imunitar. Toti acesti compusi extrem de importanti pentru functionarea normala a organismului uman (terapia reglarii fiziologice), sunt in concentratii homeopate si sunt de origine naturala. Prin actiunea lor aceste produse detoxifica organismul, stimuleaza functiile reparotorii si de regenerare a organismului, functia sistemului neuro-imuno-endocrin.
 
Tratamentul cu produse GUNA poate fi folosit in:
 • Reumatologie si terapia durerii
 • Patologia coloanei vertebrale;
 • Afectiuni ale articulatiilor;
 • Afectiuni ale muschilor si tesuturilor moi;
 • Patologia nervilor periferici
 • Medicina estetica si intretinere corporal
 • Revitalizarea pielii fetei, decolteului si atenuarea ridurilor;
 • Tratamentul celulitei;
 • Eliminarea adipozitatilor locale (solduri, abdomen…)
 • Tonifierea locala sau generala tesutului subcutanat;
 • Tonifierea sanilor;
Avantajele terapiei cu produse GUNA:
 • Compozitie exclusiv naturala a tuturor produselor GUNA;
 • Lipsa totala a reactiilor secundare;
 • Lipsa contraindicatiilor;
 • Compatibilitatea tuturor produselor GUNA si posibilitatea tratamentului mai multor probleme intr-o singura sedinta;
 • Efect terapeutic de lunga durata;
Cea mai noua abordare in medicina holistica – medicina estetica biologica- aduce noi metode de prevenire si tratare a inestetismelor fara interventii majore si de risc ridicat. In cazurile in care este necesara o interventie chirurgicala, revitalizarea biologica inainte si dupa interventia operatorie asigura o vindecare excelenta si mentinerea indelungata a rezultatelor obtinute.
 
Remediile homeopate ajuta in prevenirea si tratarea ridurilor sau a altor probleme ale pielii (deshidratare, pete pigmentare, pierderea stralucirii etc) fara a fi nevoie sa apelam prea curand sau chiar deloc la chirurgia estetica.
 
Folosind organoterapice (derivate diluat-dinamizate din tesuturi: placenta, piele, vase capilare, colagen, muschi, ficat, glanda suprarenala etc) se stimuleaza sinteza de colagen, acid hialuronic si elastina de la nivelul pielii si se sustine regenerarea tisulara Prin introducerea in formule complexe, alaturi de remedii drenoare ca Sulphur, Mercurius sol, Thuja etc, a preparatelor homeopate din vitamine, seleniu, oligoelemente, coenzima Q10, hialuronidaza se stimuleaza respiratia celulara, cresterea tisulara, sinteza de proteine noi si actiunea antioxidanta si antiimbatrinire.
 
Administrarea remediilor pe cale orala are efecte estetice mai lente si mai putin vizibile in timp scurt dar administrarea combinata, orala si injectabila in puncte de acupunctura (homeo-mezoterapie), a remediilor face ca efectele sa fie vizibile chiar de la a prima sedinta
 
Efectele adverse si contraindicatiile lipsesc la aceasta metoda de terapie spre deosebire de mezoterapia clasica. Frecventa si periodicitatea tratamentelor se stabilesc in functie de varsta, starea de sanatate actuala, tratamentele urmate anterior sau concomitent.
 
In afara efectelor locale rapide se vor constata si efecte sistemice de revigorare a organismului si de intinerire a pielii. Homeo-mezoterapia se poate folosi si in tratarea celulitei, obezitatii sau pentru marirea si ridicarea sanilor fara interventii chirurgicale.
 
Principiile de tratament prin homeo-mezoterapie reprezinta cea mai moderna integrare a medicinii convetionale si homeopate (medicina fiziologica regulatorie care include cele mai noi cunostinte de homeopatie, homotoxicologie, nutritie si imunologie psihoneuroendocrina).
 
Homeopatia implica o viziune holistica a etiopatogenezei bolilor si corectarea dezechilibrelor prin utilizarea de remedii constitutionale si diatezice.
 
Homotoxicologia implica recuperare functionala si structurala prin detoxifiere, drenaj si restaurarea fiziologica a metabolismului.
 
Pentru partea de nutritie se foloseste suplimentarea cu aminoacizi, oligoelemente, vitamine si antioxidanti.
Imunologia psihoneuroendocrina urmareste reglarea balantei neuroendocrine prin hormoni si neuropeptide preparate homeopat si recuperarea imunitatii prin citokine homeopate.
 

MEZOTERAPIA

Mezoterapia este un tratament nechirurgical care presupune administrarea injectabila, intradermica sau subcutanata superficiala, loco-regionala a unor medicamente polivalente in doze foarte mici.

Prin aceasta metoda se actioneaza pe stratul cel mai activ al pielii, respectiv mezodermul.

Mezoterapia alopata difera de homeomezoterapie. Mezoterapia alopata foloseste multe microinjectii superficiale in zona in care vrem sa actioneze produsul.

Homeomezoterapia foloseste medicamente de bioreglare care nu actioneaza local si simptomatic ci declanseaza un lant de reactii biologice care conduce la rezultatul dorit.

Este importanta calitatea stimularii si nu cantitatea. Vorbim in fapt de medicina estetica biologica – in care combinam terapia injectabila cu cea orala (administrarea de remedii homeopate intre sedinte ca un tratament de fond).

Putem folosi homeomezoterapia pentru revitalizarea fetei, a gatului, a decolteului si a mainilor (bio-lifting facial), pentru tonifierea abdomenului si a feselor, pentru reducerea celulitei si a depozitelor adipoase de pe abdomen, pentru tonifierea sanilor.
Pentru obtinerea unor rezultate si mai bune se pot folosi si puncte la distanta – puncte de acupunctura care ne ajuta in bioreglarea pacientului.
Homeomezoterapia se poate folosi si in terapia durerii.

Vorbim aici practic de folosirea unor alte formule injectabile specifice si selective pentru patologia osteo-articulara si mio-fasciala a fiecarei parti anatomice (de exemplu cot, genunchi, sold, zona lombara etc.).

Toate formulele injectabile contin dilutii homeopate, deci substante farmacologice in dilutii joase. Ele contin remedii homeopate.

Formula pentru revitalizarea fetei contine remedii homeopate clasice (care dreneaza si dau suportul constitutional), enzime diluate homeopat, oligoelemente si intermediari ai catabolismului (cu actiune trofica pe piele si tesut conjunctiv) si organoterapice (cu actiune antioxidanta si actiune catalitica pe metabolismul colagenului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *