Despre parinti!

Incep articolul remarcand si marturisind ca sunt uimita adesea de cat de obositi si epuizati arata parintii micilor mei pacienti.
 
In clinica Qi tratam o gama larga de pacienti, de la copii de 5 ani pana la adulti de 70 – 80 ani, dar majoritatea copiilor au parinti care ar trebui sa se trateze sau sa consulte psihologul.
 
Vad parinti, bunici,care sunt tristi,uneori nepasatori si de cele mai multe ori lipsiti de energie. 
 
Ce oferim copiilor nostri?
Veti raspunde sigur indignati sau chiar iritati: “Muncesc numai pentru el ca sa nu-i lipseasca nimic!”
Gresit dragi parinti!
 
Daca sunteti casatorit (a) implicat(a) intr-o relatie de iubire, asigurati-va ca pretuiti aceste lucruri. Acestea sunt sursele primare de energie care alimenteaza viata copilului dvs. Mare parte din voi va petreceti viata simtindu-va neapreciati pentru eforturile facute. Adesea lipsa de apreciere apare pentru ca nu se traduce prin iubire. 
Munca de dimineata pana seara poate si modul vostru de a spune “va iubesc” familiei, inseamna de cele mai multe ori ca sotia/sotul poate intelege dragostea prin “el ii culca sau le da mancare copiilor astfel incat eu sa pot termina o lucrare pe care o am de predat”. 
Ganditi-va la asta. Credeti ca este iubire? Credeti ca copilul dvs. va simti corect ce faceti pt el? 
In acest articol va cer sa reflectati mai serios la viata voastra de familie.Subliniez importanta faptului de a pastra ceva timp in fiecare zi pentru a oferi copilului vostru darul atentiei voastre.
Relatia educatie – varsta are aceeasi importanta pe tot parcursul vietii individului si mi-as permite o sugestie pe usa frigiderului “Indoaie copacul cat este mic si invata copilul pana nu a crescut mare”.
Imi permit sa spun ca de la mama vin cele dintai naravuri ale copiilor.
 Sa nu uitati:
Familia este primul grup de socializare din care face parte copilul, determinand comportamentul acestuia si  amprentandu-i copilaria. Familia este un fel de “coperativa de sentimente” capabila sa-i sprijine dezvoltarea intelectuala, motivationala, afectiva, estetica, morala.
 
 
Psih. dr. Rodica Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *