Acupunctura

Acupunctura

Generalitati despre acupunctura
Acupunctura se bazeaza pe teoria meridianelor energetice, pe traiectul lor daca apare un excitant prin intepare sau presura poate sa diminueze durerea, sau sa produca ameliorari a organului lezat.

Acupunctura actioneaza in doua feluri. Prin secretia de neurotransmitatori care apare cand un anumit punct de pe corp este intepat, si in al doilea rand prin dirijarea energiei catre organul afectat.

Afectiuni ce pot fi tratate prin acupunctura
Afectiunile care pot fi tratate prin acupunctura sunt dintre cele mai diverse. Enumeram aici: astm bronsic, osteoporoza, noduli la sani, noduli tiroidieni, chisturi ovariene, sterilitate, fibrom uterin, hernie de disc, scolioza, stress, atrofii, afectiuni ale prostatei, cancer (in cazul in care nu sunt prinse mai mult de jumatate din organele vitale).

Acupunctura functioneaza la orice varsta. La copiii mici exista tehnici prin care eventualul stres datorat acelor este eliminat fie diferitele puncte de acupunctura sunt stimultate nu prin ace ci prin curenti slabi.

Contraindicatii acupunctura
Acupunctura este contraindicata femeilor insarcinate. Existe unele puncte care daca sunt intepate se poate ajunge la avort. In cazul in care tratamentul nu necesita inteparea acelor puncte atunci el poate fi facut si de acestea.

Acupunctura este o practica in care ace sunt introduse in diferite locuri ale corpului uman pentru vindecare. Se spune ca este dureroasa dar in acelasi timp vindeca de boli, creste imunitatea si previne boli, sau poate fi folosita in scop terapeutic. Acupunctura este bazata pe metode traditionale, nicidecum, stiinta, insa se spune ca este foarte eficienta. Insa, acupunctura este considerata o medicina alternativa nu medicina “de baza” pentru ca nu poate fi verificata foarte precis.

Acele folosite in acupunctura sunt confectionate din argint, aur, platina si arama, un aliaj menit sa dirijeze energia in cel mai eficient mod cu putinta. Acele pentru acupunctura se folosesc in general 15-20 de ace.